Snimak webinara Kada se izdaje eFaktura a kada fiskalni račun

od strane | jun 23, 2023 | Elektronsko fakturisanje, eUprava, Fiskalizacija | 2 Komentari

Experta doo je u saradnji sa Seyfor doo, distributerom računovodstvenog programa Minimax.rs održala webinar na temu „Kada se izdaje eFaktura a kada fiskalni račun“.

Snimak webinara možete pogledati ovde:

 

2 Komentari

 1. Bosiljka Milošević

  webinar je odlican, Marija sve pohvale za Vas

  Odgovori
 2. Aleksandra

  Poštovani, kako je pravilno izdavanje racuna kada nam je klijent za uslugu platio avansno preko računa npr u maju mesecu i dobio za taj iznos avansni račun, potom je u junu platio kešom i za to dobio avans i u julu je isplatio uplatom na račun i dobio fiskalni racun, da bi nakon realizovane usluge njemu bio odobren povraćaj jednog dela uplaćenog novca zbog kašnjenja leta. Jasno mi je da prethodno izdat račun mora da se stornira, ali kako se onda na novom fiskalnom računu evidentiraju uplate, da li se stavlja da je keš iz juna bio keš i taj datum kada je donet, pa za uplatu preko računa da je bio prenos na račun sa datumom iz maja ili je neki drugi postupak?
  Takođe me interesuje ako nam neko isplati ceo aranžman i dobije fiskalni račun, i naknadno odustane od putovanja da li se ceo fiskalni račun stornira i ništa se ne izdaje pošto do prometa nije ni došlo ili je neophodno da se nekako izda račun za zadržane troškove agencije pri otkazivanju aranžmana?
  Hvala unapred

  Odgovori

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *