Nacionalna služba za zapošljavanje objavila je javne pozive za realizaciju projekata zapošljavanja za 2015. godinu

od strane | apr 7, 2015 | Privredna društva, Radni odnosi | 0 Komentara

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je dana 27. marta 2015. godine, javne pozive/konkurse, u cilju realizacije programa i mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih Programom rada za 2015. godinu.

Sve javne pozive/konkurse možete pogledati na sajtu službe klikom na sledeći link:

http://www.nsz.gov.rs/live/info/konkursi/konkurs-nsz

Sa spiska poziva izdavajamo poziv poslodavcima da učestvuju u programu stručne prakse kojim nezaposlena lica kroz praksu kod poslodavca u trajanju od 6 meseci treba da steknu praktična znanja koja će im pomoći u daljem zapošljavanju.

Nezaposleno lice na stručnoj praksi neće zasnivati radni odnos kod poslodavca, a Nacionalna služba za zapošljavanje će tokom trajanja prakse licu na praksi isplaćivati naknadu od 10.000 do 14.000 dinara, u zavisnosti od stepena obrazovanja. Nacionalna služba pokriva i troškove doprinosa za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti. Pravo učešća imaju poslodavci iz privatnog sektora koji nemaju neizmireni poreski dug i koji imaju kadrovske i druge kapacitete potrebne za organizaciju stručne prakse za nezaposleno lice.

Za potrebe konkurisanja, poslodavci podnose Zahtev uz prateću dokumentaciju.

Nacionalna služba za zapošljavanje donosiće odluke na mesečnom nivou na baz podnetih prijava. Izabrani poslodavci zaključiće ugovor sa NSZ u roku od 30 dana od dana donošenja odluke o izboru.

Više detalja o ovom i svim ostalim konkursima možete pronaći na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje.

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *