Kalkulator za izračunavanje osnovne bruto zarade za ugovor o radu

od strane | nov 14, 2021 | Radni odnosi | 2 Komentari

Uputstvo za kortišćenje kalkulatora za izračunavanje osnovne bruto zarade za ugovor o radu kada je poznata ukupna neto zarada koju treba da primi zaposleni

Kalkulator neto na bruto.xlsx
Kalkulator neto na bruto.xlsx
Size: 18 KB
Published: novembar 14, 2021

 

Napomene:

Ovaj kalkulator služi za izračunavanje iznosa osnovne bruto zarade koji treba da upišete u ugovor o radu ili aneks ugovora o radu kada ste sa zaposlenim dogovorili neto iznos zarade. Osnovna bruto zarada je iznos bruto zarade koji zaposlenom pripada za obavljeni rad, a na koji se zatim dodaju topli obrok, regres, minuli rad i druga uvećanja.

U polje Neto zarada (sa uključenim dodacima) upišite iznos dogovorene neto zarade koju zaposleni prima za mesec dana rada, u dinarima.

U polje Topli obrok u bruto iznosu upišite iznos toplog obroka u bruto iznosu na mesečnom nivou, koji je definisan u Pravilniku o radu ili drugim ugovorima o radu za vaše zaposlene.

U polje Regres u bruto iznosu upišite iznos regresa u bruto iznosu na mesečnom nivou, koji je definisan u Pravilniku o radu ili drugim ugovorima o radu za vaše zaposlene.

Pomoć: Ako su vam topli obrok i regres definisani u neto iznosu, podelite te iznose sa 0,701 pa tako dobijeni iznos upišite u kalkulator.

Pomoć: Ako ste dogovorili neto zaradu sa zaposlenim bez uključenog toplog obroka i regresa, onda taj iznos neto zarade upišite u prvo polje kalkulatora, a polja za topli obrok i regres ostavite prazna.

Kalkulator se može primeniti samo za ukupnu neto zaradu od 21.739,80 dinara do 286.260,75 dinara. Za ukupnu neto zaradu preko 286.260,75 dinara potrebno je koristiti kalkulator za preračun neto zarade preko maksimalne osnovice doprinosa.

2 Komentari

 1. Antić Slavica

  Odlično

  Odgovori
 2. Marko

  Poštovani,

  da li postoji situacija kada se prilikom izračunavanja minulog rada koristi poreska olaksica, tj. neoporezivi iznos?

  Odgovori

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *