Agencija za privredne registre počela sa izdavanjem izvoda i potvrda iz Centralne evidencije stvarnih vlasnika

od strane | jan 9, 2021 | Osnivanje privrednih društava, Privredna društva | 0 Komentara

Agencija za privredne registre počela je sa izdavanjem izvoda sa podacima o stvarnim vlasnicima privrednih društava od početka 2021. godine.

Pored trenutno upisanih podataka, korisnici će moći da dobiju potvrdu iz Centralne evidencije sa istorijskim podacima o stvarnim vlasnicima registrovane firme, kao i potvrdu da je neko fizičko lice upisano, ili je bilo upisano, kao stvarni vlasnik nekog privrednog društva.

Dakle, izvod sadrži trenutno upisane podatke u Registar stvarnih vlasnika, a potvrda istorijske podatke koji su tokom vremena bili upisani u Registar.

Zahtev se može podneti:

Ukoliko se zahtev podnosi u pisanoj formi, uz isti se prilaže i dokaz o uplati naknade za izdavanje izvoda, odnosno potvrde. Ako se zahtev podnosi elektronski, uplata takse se vrši preko portala APR, platnom karticom.

Bez obzira na to kako ste podneli zahtev, Agencija može izdati izvod ili potvrdu u formi elektronskog dokumenta, ili u papirnoj formi, prema vašoj želji.

Izvod će se dobijati odmah u Agenciji, odnosno u njenim organizacionim jedinicama, ako se zahtev preda lično, dok će se potvrde u papirnoj formi izdavati u roku od 2 dana od podnošenja zahteva.

Izvod ili potvrda, koji se naručuju preko sistema za centralizovano prijavljivanje korisnika, u elektronskom obliku, moći će da se preuzme odmah nakon izvršenog plaćanja naknade.

Potvrda se može naručiti i za fizičko lice, unosom njegovog jednistvenog matičnog broja.

Potvrda za fizičko lice ili pravno lice u elektronskoj formi, košta 500,00 dinara.

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *