Ministarstvo nastavlja sa izdavanjem dozvola firmama za kretanje zaposlenih tokom policijskog časa

od strane | mar 24, 2020 | Preduzetnici, Privredna društva, Radni odnosi, Saobraćaj | 0 Komentara

Ministarstvo privrede objavilo je na svojoj internet stranici da nastavlja sa izdavanjem dozvola za kretanje privrednim subjektima u toku „policijskog časa“ odnosno od 17 časova popodne do 5 časova izjutra narednog dana.

Zahtevi se podnose na propisanim obrascima na mail adresu vanrednostanje@privreda.gov.rs. Potrebni obrazac možete preuzeti ovde.

Pored dozvole, poslodavac je dužan da izda svakom zaposlenom radni nalog. Firme do 100 zaposlenih izdaju dnevne, a firme sa više od 100 zaposlenih nedeljne radne naloge. Ministarstvo unutrašnjih poslova će prihvatati i radne naloge u elektronskom obliku (skeniran radni nalog na telefonu, tabletu i sl.)

U nastavku prenosimao Obaveštenje u celosti.

Obaveštenje privrednim subjektima

Obaveštamo privredne subjekte da shodno Naredbi o izmeni Naredbe o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srbije („Službeni glasnik RS“, broj 40/20) Ministarstvo privrede nastavlja da prima zahteve koji se odnose na izdavanje dozvola za kretanje u periodu od 17 časova do 05 sati ujutru.

Zahtevi se podnose u skladu sa Instrukcijom Ministarstva privrede Broj: 023-00-188/2020-09 od 19. marta 2020. godine, na obrascu koji je propisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova, i to:

Javna preduzeća i privredna društva koja obavljaju delatnost od opšteg interesa, a čiji je osnivač Republika Srbija, zahtev podnose preko Ministarstva privrede, na elektronsku adresu javna.preduzeca@privreda.gov.rs.

Javna preduzeća i privredna društva koja obavljaju delatnost od opšteg interesa, a čiji je osnivač jedinica lokalne samouprave, zahtev podnose preko Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, na elektronsku adresu lokalna.samouprava@mduls.gov.rs.

Ostali privredni subjekti zahtev podnose preko Ministarstva privrede, na elektronsku adresu vanrednostanje@privreda.gov.rs

Obrazac možete preuzeti na linku: https://privreda.gov.rs/obavestenje-tabela-za-privredne-subjekte/

Sve primljene zahteve Ministarstvo privrede prosleđuje Ministarstvu unutrašnjih poslova, koje ceni opravdanost podnetih zahteva.

Još jednom ističemo da je obaveza poslodavca da svakom zaposlenom izda radni nalog i to: poslodavac koji ima do 100 zaposlenih dužan da izdaje dnevni radni nalog, dok poslodavac koji ima preko 100 zaposlenih izdaje radni nalog na nedeljnom nivou za svako lice koje se nalazi na spisku za izdavanje dozvole.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će prihvatati i radne naloge u elektronskom obliku (skeniran radni nalog na telefonu, tabletu i sl.)

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *