Kako se evidentira avans na fiskalnoj kasi?

od strane | maj 13, 2022 | Uncategorized | 64 Komentari

U Tehničkom uputstvu Poreske uprave između ostalog nalazi se i nekoliko praktičnih objašnjenja u vezi sa izdavanjem avansnih računa na fiskalnim uređajima.

Naime, jedna od bitnih novina u sistemu fiskalizacije koji je u primeni od 01.05.2022. godine jeste da se na fiskalnim uređajima evidentiraju i avansne uplate od fizičkih lica.

Jedno od prvih pitanja koje je regulisano jeste kako nazvati artikal prilikom izdavanja računa za avansnu uplatu (koju kupac plaća pre prodaje odnosno pre izdavanja računa za prodaju dobra ili usluge).

Nazivi artikala koji se koriste za evidenciju avansnih uplata dati su u tabeli:

Polje NAZIV ARTIKLA Polje KOLIČINA Polje
JEDINIČNA CENA/UKUPNO
10: Avans (Đ) 1 Bruto iznos plaćenog avansa po PDV stopi od 20% – po opštoj stopi
11: Avans (E) 1 Bruto iznos plaćenog avansa po PDV stopi od 10% – po posebnoj stopi
12: Avans (G) 1 Iznos plaćenog avansa za promet oslobođen PDV – 0%
13: Avans (A) 1 Iznos avansa za obveznike koji nisu u sistemu PDV-a – 0%

 

Dakle, u polje količine unosi se uvek 1. Obveznici koji nisu u sistemu PDV-a koriste naziv artikla 13: Avans (A), dok naziv artikla 12: Avans (G) koriste firme koje su u sistemu PDV-a, ali su za datu prodaju oslobođene PDV-a (na primer izdavanje stana fizičkom licu za stanovanje)

U Tehničkom uputstvu date su i sledeće napomene:

 • Esir korisnik (kasir) u ovom slučaju treba da ima mogućnost promene cene artikala koji se koriste za evidenciju avansnih uplata, a dati su u tabeli iznad.
 • Svaki sledeći račun Avans-Prodaja kao referentni broj ima broj prethodnog računa Avans-Prodaja.
 • Prilikom formiranja konačnog računa Promet-Prodaja prethodno se formira račun Avans-Refundacija.
 • Račun Avans-Refundacija kao referentni broj ima broj poslednjeg računa Avans-prodaja, a konačni račun, Račun-Prodaja, kao referentni broj ima broj računa Avans-Refundacija.
  Račun Avans–Refundacija se ne izdaje kupcu.
 • Polje za reklamu ispod naslovne linije koja obeležava kraj fiskalnog računa je u ovom slučaju obavezno polje.
 • Kod računa Avans-Prodaja, a po zahtevu kupca, u polju za reklamu, Esir korisnik (kasir) unosi artikle koji su predmet avansnih plaćanja.
 • Kod konačnog računa, Promet-Prodaja, kasir, u polju za Reklamu, obavezno unosi broj i datum poslednjeg računa Avans-Prodaja, a ostale podatke po zahtevu kupca.
 • Crvenim su obeleženi podaci koji se ne šalju PFR tj. ne stižu na SUF.

Za kraj, dato je i nekoliko primera Avansnih račun.

64 Komentari

 1. Aleksandra

  Da li su po novom zakonu o fiskalizaciji , firme u obavezi i da evidentiraju avans od pravnog lica…ako im je šifra delatnosti maloprodaja i ako imaju maloprodajni objekat?
  Unapred hvala

  Odgovori
  • Marija Đorđić

   Poštovana,

   Avans primljen od pravnog lica u okviru maloprodajnog objekta, treba da bude evidentiran na fiskalnom uređaju, i to najkasnije narednog radnog dana od dana uplate.

   Srdačan pozdrav!

   Odgovori
 2. ZVEZDANA

  Hvala što ste tako revnosni u obaveštavanjima. Divni ste, i hvala vam.

  Odgovori
  • Miroslav

   Poštovana,

   Da li smo u obavezi idati avansni fiskalni račun (uplata dobijena unapred u celosti uplaćen iznos od pravnog lica po izdatom predračunu) ukoliko uslugu/ robu izvršimo u toku poreskog perioda ( u toku meseca)? Ili možemo fakturu izdati sa fiskalnim računom i pozivati se na predračun kada je bila uplata.

   Unapred zahvalan na odgovoru.

   Odgovori
   • Marija Đorđić

    Poštovani,

    Zakon o fiskalizaciji nije usklađen sa Zakonom o PDV-u, u domenu obaveze izdavanja avansnih računa. Iako u pomenutoj situaciji prema Zakonu o PDV-u niste dužni da izdate avansni račun, na to vas obavezuje Zakon o fiskalizaciji. Avansi račun na fiskalnom uređaju treba da izdate najkasnije narednog dana od dana prijema uplate.

    S obzirom da pominjete da je uplata primljena od pravnog lica, napominjem da ste fiskalni račun dužni da izdate pravnom licu samo ako se prodaja vrši u okviru maloprodajnog objekta.

    Srdačan pozdrav!

    Odgovori
  • Sladjana

   Imam uplati avansa 50 000 i vise isporuka robe. 2 isporuke po vrednosti ne prelaze iznos avansa. Ostale da. Kako to evidentirati na kasi?
   Ja sam uadila avansni nalog na celokupan iznos uplacenog avansa. Da li se kroz kasu refundira deo avansa za koji je otisla roba

   Odgovori
   • Marija Đorđić

    Poštovani,

    Avans treba da zatvorite u onom iznosu i po onim računima za koje je bio i uplaćen. Na konačnom računu potrebno je da prikažete broja avansnog računa koji se na njega odnosi.

    Za rukovanje sa fiskalnom kasom odnosno kako to tehnički da sprovedete na fiskalnoj kasi, potrebno je da se obratite prodavcu kase.

    Svako dobro!

    Odgovori
 3. Dejana

  Poštovani,
  Ukoliko imam 5 ranijih avansnih uplata za nekretninu, npr iz 2021.godine, i primim poslednju uplatu sada, kao isplatu nekretnine, šta radim? Da li kucam konačni račun sa svim sabranim uplatama od ranije ili kucam samo poslednju uplatu kao konačni račun?

  Odgovori
 4. nikola pk

  postovani,

  kako ide put izadavanja konacnog racuna na osnovu primljenih avanasa koji su se desili u periodu pre nove fiskalizacije?

  Odgovori
  • Maja

   Da li budžetski korisnik drugom budžetskom korisniku izdaje fiskalni račun ili e-fakturu?

   Odgovori
   • Marija Đorđić

    Poštovani,

    Naš rad je ograničen na privatni sektor, pa vam nažalost ne mogu pomoći.

    Svako dobro!

    Odgovori
 5. Tamara

  Zdravo,

  kupila sam preko MTSa kasu HCC – Z100, kada sam htela da izdam avansni račun, ispostavilo se da kasa nema tu opciju.

  Zvala sam dobavljača koji mi je rekao da čeka odobrenje od Poreske uprave da promeni softver za kasu i da će usluga izdavanja avansnog računa uskoro biti aktivirana. Čekala sam da se aktivira kako bih do kraja meseca otkucala sve avansne račune.

  Ponovo sam ih zvala jer i dalje ne postoji ta opcija. Rekli su mi da ne mogu da zamenim kasu, jer u MTSu nemaju kase koje štampaju avansne račune

  Moje pitanje je šta da radim po tom pitanju pošto imam oko 20 avansnih računa koji su izdati u maju? Da li postoji neki drugi način da izdam zamenu za fiskalni račun dok se softver ne osposobi? Da li je moguće samo da na kraju kucam konačni fiskalni račun kada usluga bude obavljena bez avansnog računa izdatog preko kase?

  Jako sam uznemirena jer pri kupovini kase niko nije znao ništa o kasama ( išla sam i u Poresku i u MTS), a sada kada sam se obratila poreskoj upravi, samo su mi rekli da sam u prekršaju i da sam trebala da izaberem odgovarajuću kasu.

  Odgovori
  • Marija Đorđić

   Poštovana,

   Nemam bolji savet osim da nabavite kasu koja ima sve funkcije koje su vam potrebne.

   Svako dobro!

   Odgovori
  • Marijana Nešković

   Poštovani,da li smo dužni izdati avansni fiskalni račun mp kupcu,ako će se promet evidentirati u istom poreskom periodu?

   Odgovori
   • Marija Đorđić

    Poštovana,

    Da – za svaku avansnu uplatu dužni ste da izdate avansni račun na fiskalnom uređaju, pa i za uplatu u vezi sa prometom koji će se evidentirati do kraja poreskog perioda. Ovde je došlo do razilaženja Zakona o fiskalizaciji i Zakona o porezu na dodatu vrednost, te se pravila iz PDV-a ne mogu primeniti na evidentiranje avansa na fiskalnom uređaju.

    Svako dobro!

    Odgovori
 6. Vesna

  Avans dat prosle godine za nekretninu.Kako to evidentirati preko fiskalne kase sad? Uplata preostalog dela je ove godine

  Odgovori
  • Milanka

   Poštovani,
   Ukoliko imam 5 ranijih avansnih uplata za nekretninu, npr iz 2021.godine, i primim poslednju uplatu sada, kao isplatu nekretnine, šta radim? Da li kucam konačni račun sa svim sabranim uplatama od ranije ili kucam samo poslednju uplatu kao konačni račun ili kako i sta se radi?

   Odgovori
   • Marija Đorđić

    Poštovana,

    Potrebno je da na specifičan način evidentirate ranije uplate kao storno avansa i avanse, da biste u konačnom računu za promet mogli da povežete sve avanse sa konačnim računom. Za instrukciju kako da to sprovedete na svom fiskalnom uređaju, morate se obratiti tehničkoj podršci proizvođača kasa ili prodavca/servisera, u zavisnosti od toga koje od ovih lica vam pruža korisničku podršku.

    Svako dobro!

    Odgovori
 7. Veselinka

  Da li se izdaju avansni racuni fizickim licima za nabavku udzbenika. Isti se otplacuju na vise rata. Pocetkom skolske godine bice isporuceni udzbenici. Sta da radim?

  Odgovori
  • Marija Đorđić

   Poštovani,

   Za svaku uplatu primljenu pre isporuke dobara, na fiskalnoj kasi potrebno je izdati avansni račun.

   Svako dobro!

   Odgovori
 8. Ivana

  Mi smo Dom ucenika i moramo anansne racune da evidentiramo u iznosu kako je i uplata u kasu. Kad radimo refundaciju avansa,ne daje nam kasa mogucnost da refundiramo na stvarni iznos usluge i odradimo konacni racun na stvarni iznos koji je manji od iznosa uplate. Moje pitanje je,kako se zatvaraju avansne uplate vece od stvarne usluge?

  Odgovori
  • Marija Đorđić

   Poštovani,

   Za sva pitanja u vezi sa rukovanjem kasom, savetujem da se obratite proizvođaču ili prodavcu fiskalnog uređaja.

   Svako dobro!

   Odgovori
   • Aco

    Da li preduzetnik koji nije u sistemu pdv kada prima uplatu od prvnog lica na tekući račun , kuca račun na kasi ili moze odštampati račun na kompjuteru i poslati mailom?

    Odgovori
    • Marija Đorđić

     Poštovani,

     Obaveza fiskalizacije avansa i prodaje postoji kada se prodaja vrši fizičkom licu, ili kada se prodaja vrši poslovnom subjektu u okviru malorpodajnog objekta. Ako prodaju vršite pravnom licu mimo maloprodajnog objekta, niste dužni da račun izdajete na fiskalnom uređaju. Da li ste u sistemu PDV ili ne, kao i na koji način kupac plaća robu i usluge je irelevantan za ovo pitanje.

     Svako dobro!

     Odgovori
 9. Sanja Ćurčić

  Poštovana ,da li je pravno lice u obavezi da i prilikom izvoza robe za Hrvatsku kuca fiskalni račun da napomenem kupac u Hrvatskoj je fizičko lice kao i da li prilikom avansnih uplata iz inostranstva kucam avansne račune kroz kasu …..Hvala pozz ….

  Odgovori
 10. Dragana

  Poštovana,
  interesuje me kako povezati avanse koji su izdati pre nove fiskalizacije sa konačnim računima koji se sada izdaju .
  Hvala pozz

  Odgovori
 11. Mirjana

  Poštovani,

  Od dobavljača smo dobili fiskalni avans-prodaja račun za plaćanje preko računa ( za obuku za polaganje strucnog ispita koji će biti u decembru). Da li se unosi u evidenciju POPDV izdati od ne obveznika PDV-a ( mi smo PDV-obveznici) ili se samo unosi račun ( Promet prodaja ( na 8d2 u decembru) kada se promet usluga izvrši?
  Kontaktirala sam dobavljača da ispravi fiskalni račun jer je prvobitno izdao Promet-prodaja za uplatu avansa od 21.10.2022. Oni su uradili refundaciju Promet-prodaja i izdali Avans-prodaja ali na tom računu su sledeći datumima: ESIR vreme: 24.10.2022. PFR vreme: 25.10.2022. a uplata je bila 21.10.2022. Da li je ovo ispravan avansni fiskalni račun?

  Odgovori
 12. Biljana

  Najgluplji sistem na svetu! Nigde se ne daje lična karta da bi se dao avans za kupovinu zavesa!!! Četiri puta su mi tražili ličnu kartu i prodavci ne znaju da koriste mašine. Zatim sam, kad su zavese bile gotove, opet morala da dam ličnu kartu da (jedno 4 puta jer im se izbriše broj) da ponište kaparu u sistemu!!! Ko je ovo smislio verovatno ima puno vremena!

  Odgovori
  • Marija Đorđić

   Poštovana,

   Propisima o fiskalizaciji nije propisano da kupac robe daje ličnu kartu na uvid radi izdavanja fiskalnog računa za robu. Postupak koji ste prošli nije uslovljen propisima o fiskalizaciji.

   Svako dobro!

   Odgovori
 13. nikola

  koliki avans maksimalana da primim od jedne osobe

  Odgovori
  • Marija Đorđić

   Poštovani,

   Ograničenja za iznos primljenog novca postoje samo za gotovinske transakcije. Ograničenje iznosi 10.000 EUR. Za ostale vrste plaćanja ne postoje propisana ograničenja iznosa.

   Svako dobro!

   Odgovori
 14. Ivana Djokic

  Postovani, greskom su spojene tri uplate na avansni racun umesto dve, prilikom kucanja u kasi,i sada kada treba da zatvorim avans imam problem jer imam vise novca na avansu nego sto je uplaceno. Da li postoji mogucnost refundacije dela avansnog racuna na kasi i kako?

  Odgovori
  • Marija Đorđić

   Poštovana,

   Ovo je pitanje za proizvođača kase koju koristite.

   Svako dobro!

   Odgovori
 15. Katarina

  Poštovana,

  Dobila smo informaciju da je sa promenom fiskalizacije u Srbiji nastala promena prilikom kucanja avansnih računa.
  Naime prilikom kucanja avansnih računa mogli smo ranije da kombinujemo više vrsta plaćanja (keš, kartica, čekovi)

  Sa novom promenom avansni račun može da ima samo jedan način plaćanja

  Da li je to tačno ili ne.

  Odgovori
  • Marija Đorđić

   Poštovana,

   Nije mi poznata ova informacija. Možete proveriti da li takvo ograničenje postoji u Tehničkom uputstvu ili se konsultovati sa proizvođačem fiskalnog uređaja koji koristite.

   Svako dobro!

   Odgovori
 16. Goran

  Postovani,
  u javnom preduzecu izdajemo racune za pravna i fizička lica.
  Kod fizickih lica stampamo im racune i na kraju meseca im delimo.
  Malo mi je nejasno kod pravnih lica jer pojedini zakupci koji su na tezgama bi zeleli da i dalje placajuju gotovinski a ne da im saljemo preko portala rfaktura.
  Da li je takva vrsta naplate dozvoljena ,naplata u kesu za pravna lica.
  Hvala unapred.

  Odgovori
  • Marija Đorđić

   Poštovani,

   Mi pružamo usluge privatnom sektoru, tako da su i odgovori na pitanja ograničeni na isti.

   Svako dobro!

   Odgovori
 17. Jasmina Bakić

  Postovana,

  Prezetnik pausalac,
  da li je obavean avansni racun prilikom rezervacije turistickih aranzmana, jer fiskalni racun izdajemo po zavrsetku putovanja npr rezervaciju placaju u decembru a putuju u juni,julu…
  hvala

  Odgovori
  • Marija Đorđić

   Poštovana,

   Izdavanje računa avansa na fiskalnoj kasi je obavezno, svaki put kada uplata prethodi realizaciji prometa (putovanju).

   Svako dobro!

   Odgovori
 18. Jasmina Bakić

  Postovana,

  Imam veliku dilemu u vezi izdavanja fis.racuna.
  Paušalac sam, i molim Vas ako moze objesnjenje,

  Imamo Ugovor o zastupanju sa platnom institucijom koja između ostalog daje kredite za plaćanje registracije vozila.
  Nasa usluga je uracunata u kredit koji odobrava platna institucija, gde istu uplacuje na naš racun na osnovu Ugovora o kreditu koji zakljucuje klijent. U tom slučaju platilac usluge je klijent.
  Da li smo u obavezi da u tom slučaju izdajemo fiskalni racun, pored toga sto nasu uslugu naplacujemo preko platne institucije Ugovorom o zastupanju.

  Odgovori
 19. Jasmina

  Poštovana
  Imam pitanje jedno,na kraju godine je uradjen predracun i poslat,uplata je stigla 31,12,2022
  na kasi je odradjeno presek,dnevni i periodični a uplata koja je bila 31,12,2022 nije prošla kroz kasu .
  Šta može sada da se uradi?
  Hvala

  Odgovori
  • Marija Đorđić

   Poštovani,

   Evidentirajte avans onda kada ste uplatu identifikovali (u januaru 2023). Ne možete ništa drugo da preduzmete sada.

   Svako dobro!

   Odgovori
 20. Jasmina Bakić

  Postovana,

  Imam veliku dilemu u vezi izdavanja fis.racuna.
  Paušalac sam, i molim Vas ako moze objesnjenje,

  Imamo Ugovor o zastupanju sa platnom institucijom koja između ostalog daje kredite za plaćanje registracije vozila.
  Nasa usluga je uracunata u kredit koji odobrava platna institucija, gde istu uplacuje na naš racun na osnovu Ugovora o kreditu koji zakljucuje klijent. U tom slučaju platilac usluge je klijent.
  Da li smo u obavezi da u tom slučaju izdajemo fiskalni racun, pored toga sto nasu uslugu naplacujemo preko platne institucije Ugovorom o zastupanju.

  Odgovori
 21. Marijana Djondric

  Postovani,

  izdala sam avansni racun za celokupnu uplatu. Sada je potrebno da izdam vise posebnih računa koji su u ukupnom iznosu manji od te avansne uplate. Kako se to resava?

  Odgovori
  • Marija Đorđić

   Poštovana,

   Svakom konačnom računu možete da pridružite deo avansa koji mu pripada. Deo avansa ostaće otvoren, pa ćete postupiti u skladu sa dogovorom koji ste postigli sa kupcem. Avans možete da iskoristite za zatvaranje neke naredne kupovine ili da izvršite povrat novca kupcu.

   Svako dobor!

   Odgovori
  • Veki

   Poštovani, primalac uplate nije u Pdv-u. Uplatilac je pravno lice u pdv-u. Isporuka robe i usluga će biti u sledećem mesecu.
   Uplata je primljena 09.05.2023. Da li se avansni račun može izdati na datum 09.05.2023. iz magacina veleprodaje bez evidentiranja na fiskalnoj kasi?

   Odgovori
   • Marija Đorđić

    Poštovani,

    Iz vašeg pitanja zaključujem da se ne radi o prodaji iz maloprodajnog objekta niti o prodaji putem interneta, pa promet sa pravnim licem niste dužni da evidentirate na fiskalnom uređaju.

    S obzirom da se promet ne evidentira na fiskalnom uređaju, da niste korisnik SEF-a niti obevznik PDV-a, nemate obavezu izdavanja avansnog računa.

    Svako dobro!

    Odgovori
 22. Julijana Vukajlović

  Poštovani,
  Imam avansnu uplatu od fizičkog lica u celokupnom iznosu,a konačni račun da izdamo kada roba bude isporučena, to bi trebalo da bude ovih dana.Izdat je račun avans prodaja u ukupnom iznosu od 660.000,00.Sada treba da izdamo konacni račun u istom iznosu,pa me zanima sta treba prvo da uradimo ?

  Odgovori
  • Marija Đorđić

   Poštovana,

   Za instrukcije u vezi sa radom na kasi potrebno je da se obratite proizvođaču fiskalnog uređaja ili prodavcu od kojeg ste uređaj pribavili.

   Prilikom izdavanja konačnog računa vrši se refundacija ranije izdatog avansnog računa, uz uvezivanje istih.

   Svako dobro!

   Odgovori
 23. Tamara

  Poštovani, ukoliko nam ( u pitanju je doo ) npr.danas legne avans za stan u izgradnji od strane fizičkog lica, koji je rok da se kroz kasu prokuca avansni račun? Unapred hvala.

  Odgovori
 24. ivana

  Poštovani, treva da primim avans za robu u vrednosti 3,5 miliona dinara .Da li mogu na celokupan iznos da kucam avansni fiskalni racun ?

  Odgovori
  • Marija Đorđić

   Poštovani,

   Iznos avansa koji možete primiti nije ograničen propisima. Isto važi i za iznos avansnog računa. Svakako proverite tehničke mogućnosti vašeg fiskalnog uređaja.

   Svako dobro!

   Odgovori
 25. slobodan

  Postovani, da li ima neka specificnost oko izdavanja fiskalnog racuna za pruzenu uslugu budzetskim korisnicima? Hvala

  Odgovori
  • Marija Đorđić

   Poštovani,

   Kada su u pitanju subjekti javnog sektora, oni vam nakon izdavanja fiskalnog računa mogu uputiti Zahtev za izdavanje elektronskog računa posredstvom Sistema elektronskih faktura. U tom slučaju, potrebno je da izdati fiskalni račun stornirate i izdate elektronski račun putem SEF-a.

   Srdačan pozdrav!

   Odgovori
 26. DD

  Poštovani,

  Kako izdati konacni račun fizičkom licu na kojem treba da se vidi ostatak za uplatu pošto je fizičko lice uplatilo avans od 10 % . s oibzirom da kupac nije uplatio ostatak kako je ugovoreno. Da li je to tehnički moguće i u skladu sa propisima

  Odgovori
  • Marija Đorđić

   Poštovani,

   To što kupac u momentu izavanja fiskalnog računa nije izmirio obavezu po tom računu ne utiče ni na način izdavanja fiskalnog računa niti na podatke iskazane na njemu. Dakle, izdajete „normalno“ fiskalni račun, a za način plaćanja birate odgovarajući način na primer „bezgotovinske plaćanje“. Prilikom izdavanja uvezujete avansni račun koji ste izdali za naplaćeni avans od 10% koji ste pomenuli.

   Svako dobro!

   Odgovori
 27. Dr

  Poštovani,

  Paišalac sam. Klijenti koji su fizička lica mi uplaćuju naknadu za izvršene usluge na račun kod banke. Da li grešim ako ne izdam avansni račun, nego odmah izdam fiskalni račun sutradan nakon primljene uplate (kada se uplata vidi na izvodu banke) jer je posao već završen. Postavljam ovo pitanje jer mi nema smisla da izdajem avansni račun i taj isti dan izdajem i konačni fiskalni račun.

  Odgovori
  • Marija Đorđić

   Poštovani,

   Avansni računi izdaju se samo po osnovu avansne uplate. Ukoliko ste u momentu naplate već isporučili uslugu, niste u obavezi da izdajete avansni račun, već konačni.

   Svako dobro!

   Odgovori
 28. Davor

  Poštovani,

  kada se zatvara avansni račun odnosno štampa Promet – prodaja koja je nastala na osnovu avansa, da li treba da na tom odštampanom slipu bude ispisano „Plaćeno avansom“, „PDV na avans“ i „Preostalo za plaćanje“ (crvenim označeno na primjeru)?

  Odgovori
 29. Snezana

  Pravno lice je u procesu kupovine stana u izgradnji uplatilo avansno odredjeni iznos. Od strane prodavca smo dobili fiskalni racun za avansnu uplatu. Da li pravno lice ima pravo na odbitnu stavku PDV-a po osnovu ove avansne uplate? Stan se kupuje radi dalje prodaje

  Odgovori
  • Marija Đorđić

   Poštovana,

   Ukoliko ćete stan prodavati bez primene člana 10 Zakona o PDV-u (nemate unapred ugovorenu prodaju pa je izvesno da će moći da se primeni ovaj član) nemate pravo na odbitak PDV-a, jer se drugi promet nepokretnosti oporezuje porezom na prenos apsolutnih prava.

   Svako dobro!

   Odgovori

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *